Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα ''πώς αντιμετωπίζουμε το πένθος και την απώλεια'' διοργάνωσe η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μακροχωρίου

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει την απώλεια κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Η θλίψη είναι η αντίδραση σε οποιαδήποτε μορφή απώλειας. Το πένθος λόγω θανάτου είναι μια μορφή πένθους που περιλαμβάνει το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου.

Το πένθος περιλαμβάνει ένα εύρος συναισθημάτων από τη βαθιά θλίψη μέχρι το θυμό. Η διαδικασία προσαρμογής σε μια σημαντική απώλεια διαφέρει δραματικά από άτομο σε άτομο. 

Συχνά αυτό εξαρτάται από το υπόβαθρο του ατόμου, τις πεποιθήσεις του και τη σχέση που είχε με αυτό που έχασε.

Με θέμα ‘’αντιμέτωποι/ες με μια απώλεια, οι ανάγκες μας, η υποστήριξη που θα θέλαμε να λάβουμε αλλά και να προσφέρουμε’’ η Δημοτική Βιβλιοθήκη - Κέντρο Μουσικής Μακροχωρίου Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 διοργάνωσε βιωματικό εργαστήριο με συντονίστρια την κ. Χριστίνα Τσολάκη, ψυχοπαιδαγωγό και επιστημονικά υπεύθυνη της ‘’ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ’’ (Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας που λειτουργεί από το 2002).

Οι μαθητές του Γυμνασίου Μακροχωρίου όπου και συμμετείχαν στην συγκεκριμένη δράση αφού αποτυπώσανε στον χαρτί τα συναισθήματά τους στο τέλος κάνανε στην ασπίδα προστασία τους και όπως τους είπε η κ. Τσολάκη "η ασπίδα σας είναι η δύναμή σας".













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια